Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

VIDEO: Ovako se gradi “MSC Seaside”

Video prikazuje izgradnju megakruzera “MSC Seaside” u brodogradilištu Fincantieri u Italiji. To je prvi od dva broda koji talijanski brodograditelj gradi za švicarskog naručitelja.

Dimenzije broda su impresivne. Bruto tonaža mu je 154.000 tona, dugačak je 323 metra, a širok 41 metar. Moći će smjestiti preko 5.000 putnika i preko 1.400 članova posade.

Očekuje se da će biti završen u drugoj polovici godine, a njegova sestra “MSC Seaview” u lipnju 2018. godine.

Viking Ocean Cruises također gradi u Fincantieriju

MSC nije jedini koji gradi kruzere kod Fincantierija, jer talijanski brodograditelj u planu ima izgraditi dva broda za Vikng Ocean Cruises, uz opciju izgradnje dodatna dva broda.

Za razliku od MSC-ove narudžbe koja je impresivna, Norvežani imaju manje zahtjeve pa će njihovi brodovi moći smjestiti ispod 1.000 putnika.

Prvi brod izgrađen za Viking Ocean Cruises, “Viking Star”, isporučen je iz brodogradilišta u Margheri u proljeće 2015. Drugi i treći brod, „Viking Sea” i „Viking Sky” porinuti su u more u Anconi početkom 2016. i 2017. godine.
Viking će preuzeti isporuku četvrtog broda, „Viking Sun”, krajem 2017., a peti brod, „Viking Spirit”, u 2018. Šesti, brod, bit će isporučen u 2019. godini.

Ovime se nekadašnji riječni kruzing brodar planira ozbiljno uhvatiti ukoštac s morskom konkurencijom.