Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

3. maj ostvario dobit prošle godine

Riječko brodogradilište 3. maj lani je ostvario dobit od tri milijuna kuna, uz poslovni prihod od 797 milijuna kuna koji je bio 0,5 posto ili 93 milijuna kuna manji nego godinu prije, izvijestio je 3. maj u utorak.

Dobit 3. maja za 2016. godinu iznosila je 27 milijuna kuna. Od spomenutih 797 milijuna kuna prihoda, na prihode od prodaje u inozemstvu odnosi se 309 milijuna kuna, a na prihode od prodaje na domaćem tržištu 141 milijun kuna.

Ukupni prihodi 3. maja lani su iznosili 1,02 milijarde kuna, a godinu prije 1,05 milijardi kuna. Na domaćem tržištu 3. maj najvećim dijelom ostvaruje prihode unutar Uljanik grupe. Zadnjeg dana prošle godine Uljanik d.d. bio je vlasnik 88,27 posto 3. maja.

Tijekom 2017. godine to je brodogradilište isporučilo tri gradnje. Prema financijskom izvješću objavljenom na stranicama Zagrebačke burze, u budućem razdoblju očekuje se nastavak trenda rasta prihoda te nastavak ugovaranja brodova posebnih namjena.

“Izgradnjom takvih tipova brodova kojima se Uljanik grupa afirmirala na svjetskom tržištu osigurava se dugoročna stabilnost i još bolje pozicioniranje na svjetskom tržištu”, navodi se u financijskom izvješću 3. maja za prošlu godinu. (HINA)

Foto: Novi list