Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Adonia” prodana u Azamara Cruises, postat će “Azamara Pursuit”

Kompanija Azamara Cruises obznanila je kako je kupila brod “Adonia” kompanije P&O Cruises, a koji će od ožujka 2018. godine krenuti na svoja prva putovanja pod novim imenom, “Azamara Pursuit”. Prije toga još će u veljači 2018. godine ploviti na Karibima za P&O Cruises kao “Adonia”.

Nakon toga ide na promjenu vanjštine i interijera u skladu s novim brendom. Ovo nije prvi put da “Adonia” napušta P&O Cruises, jer je sezonu 2016-2017 plovila u sklopu Carnival korporacije i njihovog brenda Fathom koji je trajao tek jednu godinu, nakon čega je vraćena u P&O Cruises.

U Azamari kažu kako će ovom kupnjom klijentima moći ponuditi još raznolikije destinacije, dok istovremeno iz P&O Cruisesa ističu kako su jako bili vezani za ovaj brod, najmanji u njihovoj floti te da mnogi žale zbog prodaje.

O nekadašnjoj “Adoniji” se manje više sve zna, jer je 2013. godine bila u Rijeci pa je i detaljno predstavljena. Duga je 180 metara s kapacitetom od 705 putnika i gazom dovoljnim za pristajanje na Riječkom lukobranu.

U Rijeku će stići ponovno u 2019. godini, i to tri puta, kao “Azamara Pursuit”. Osim nje, u Rijeci se 2019. godine očekuje i sestrinski brod “Azamara Journey”.

No, prije njih, u Rijeku će u 2018. godini stići još jedan sestrinski brod “Azamara Quest”, ujedno i posljednji od tri broda koja u floti ima Azamara Cruises.

Foto: Cruisecritic