Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

AGCT prešao brojku od 200 zaposlenih radnika, i 2021. završila rekordnim prometom

Izvor: AGCT

Na kontejnerskom terminalu u Rijeci, kojim upravlja tvrtka Jadranska vrata d.d. (Adriatic Gate ContainerTerminal/AGCT) poželjeli su dobrodošlicu svom dvjestotom radniku, javljeno nam je u službenom priopćenju ove tvrtke.

Naime, 1. ožujka 2022. u stalni radni odnos stupilo je sedam novih zaposlenika, čime se ukupan broj zaposlenika u tvrtki penje na 206 stalno zaposlenih radnika te više od 250 radnika, uključimo li i kooperante.

“Temeljem naših pozitivnih projekcija razvoja riječke luke, nastavljamo sa povećanjem radne snage. Od sredine 2019. godine zaposlili smo 37 novih radnika, stvarajući nove prilike za zapošljavanje u gradu Rijeci i Hrvatskoj“ – rekao je g. Emmanuel Papagiannakis, izvršni direktor AGCT-a i dodao: „Nakon što smo premašili prekretnicu od 300.000 TEU., naš promet je i nadalje nastavio rasti.

Prema podacima iz izvješća za prošlu godinu, u 2021. je na tom terminalu prekrcana 312.321 kontejnerska jedinica (TEU) ili tri posto više nego 2020. godine.

„ Prva dva mjeseca 2022. bila su osobito snažna sa rastom većim od 30% u odnosu na prethodnu godinu. Iznimno smo ponosni na ostvareni rezultat, posebno u ovim izazovnim radnim uvjetima uzrokovanim Covid-19 pandemijom. Predanost svih naših vrijednih djelatnika omogućila nam je da prevladamo ove izazove.

„Rastom prometa otvaraju se i nove mogućnosti za zapošljavanje. Od početka ove godine započeli smo novi ciklus zapošljavanja obzirom da uslijed rasta prometa od travnja ove godine planiramo uvesti redovitu 3. smjenu“ – nadodala je Ivana Forenbaher, direktorica URLJP.

Podsjetimo, 2011. godine u trenutku kada je ICTSI preuzeo upravljanje AGCT-om imali smo tek 100 direktno zaposlenih radnika. Stalnim širenjem naše baze klijenata te ulaganjima u najsuvremeniju opremu za pretovar kontejnera i IT sustave za upravljanje radom terminala, zadovoljstvo nam je svjedočiti kontinuiranom stvaranju novih mogućnos za zapošljavanje. Kroz suradnju sa lokalnom zajednicom i Pomorskim fakultetom u Rijeci, te ostalim visokoobrazovnim institucijama logističkog usmjerenja u cijeloj Hrvatskoj, AGCT aktivno pridonosi razvoju jedne nove niše u logisticii. Osim redovitih stručnih praksi studenata, AGCT je partner u projektu PANDORA čiji je nositelj Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet. Nadalje, početkom ove godine AGCT je najavio suradnju s Pomorskom školom Bakar, formirajući novi program osposobljavanja za lučke operatere koji se planira pokrenuti već sljedeće školske godine. Time će Rijeka zadržati svoju poziciju kao jednog od vodećih pomorskih obrazovnih centara u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi, stoji u službenom priopćenju Jadranskih vrata.