Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Azamara Quest” u subotu dolazi u Rijeku

Najmanje 4299 američkih dolara izdvojili su gosti koji će se danas u Veneciji ukrcati na kruzer “Azamara Quest” i krenuti na osmodnevno kružno putovanje pod nazivom “Hrvatsko blago”, a na čijem će se putu u subotu naći i Rijeka.

“Azamara Quest” kruzer je manjih dimenzija čiji je operater kompanija Azamara Club Cruises. Izgrađen je u Francuskoj 2000. godine, dugačak je 181, a širok 25.5 metara. Može smjestiti 686 putnika, o kojima brine 408 članova posade.

Gosti su smješteni u 355 smještajnih jedinica. Većina su sobe s balkonom, a brod posjeduje i 42 apartmana, ali i 48 unutarnjih soba bez pogleda.

Brod obiluje sadržajem za ugodan boravak i dobru zabavu, ali ipak nije fokus na njemu, nego na destinacijama koje obilazi. Stoga i ne postoji veći broj organiziranih aktivnosti na brodu od same kompanije, ali svejedno ima dovoljno sadržaja da bi si gosti okupirali vrijeme dok brod plovi.

Rijeka je jedna od šest hrvatskih luka koje će kruzer posjetiti. Nakon Rijeke slijede Zadar, Split, Dubrovnik, zatim Kotor u Crnoj Gori te povratak na Korčulu, Šibenik i u konačnici kraj putovanja ponovno u Veneciji.

S obzirom da do Zadra ne treba dugo ploviti, “Azamara Quest” u Rijeci bi trebala biti 12 sati. Predviđeni dolazak je u 8 sati, a odlazak u 20 sati. Bit će smještena na riječkom lukobranu. Ovo je prvi dolazak i broda i kompanije u Rijeku, a već iduće godine u Rijeku će stići “Azamara Pursuit” (ex “Adonia”, bila u Rijeci), dok bi se “Azamara Quest” trebala vratiti 2020. godine.