Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Costa Venezia” uplovila u Dubrovnik, zbog lošeg vremena preskočen Zadar

Božo Radić / CROPIX

Najnoviji u floti kruzera talijanskog Costa Cruisesa “Costa Venezia” uplovila je u srijedu u Dubrovnik s oko 4.000 gostiju, na svom prvom kružnom putovanju započetom 3. ožujka u Trstu.

U četvrtak je brod trebao stići i u zadarsku luku Gaženicu, ali je zbog lošeg vremena uzrokovanog jakim do olujnim jugom ocijenjeno kako je bolje da brod ne dolazi te je zadržan na noćenju u Dubrovniku, iz kojega je isplovio put Trsta oko 13 sati u četvrtak.

Time je zadarska Gaženica, a i cijeli državni vrh propustio priliku pozdraviti i ugostiti do sada najveći kruzer koji je uplovio u tu luku, a ujedno i najveći kruzer u floti Costa Cruisesa sa svojih 323 metra i kapacitetom većim od 5.200 putnika.

Nove prilike neće biti jer će već 8. ožujka brod isploviti ponovno iz Trsta, ali se u njega više neće vraćati.
Naime “Costa Venezia” brod je građen za potrebe kineskog tržišta i nakon što isplovi iz Trsta posjetit će još jednom Dubrovnik na početku svog repozicioniranja prema Dalekom istoku koje će se odvijati u nekoliko etapa, od Trsta do Dubaija, od Dubaija do Singapura i od Singapura do Tokija, gdje se očekuje potkraj travnja.

Plan je da od sredine svibnja “Costa Venezia” započne svoja putovanja s kineskim turistima, a homeport će biti Shanghai.