Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Dolaskom broda “AIDAaura” počinje riječka kruzing sezona

U Rijeku će u ponedjeljak oko 9 sati stići kruzer “AIDAaura”, kruzer kompanije Aida Cruises, koja je također dio velike Carnival grupacije. S njenim dolaskom započet će nova sezona dolazaka brodova na kružnim putovanjima u Rijeku, o čemu smo više pisali ranije.
Ovo je i prvi dolazak same kompanije, kao i broda u Rijeku.

“AIDAaura” izgrađena je 2003. godine u brodogradilištu Aker MTW Werft (Lloyd Werft Wismar, Njemačka), kuma joj je poznata manekenka Heidi Klum.
Na 203 metra dužine i 28 metara širine, nalazi se 12 paluba, od kojih su na 10 raspoređene 633 kabine koje nude smještaj za 1.300 gostiju i 418 članova posade.

Od tih 633 kabine koje su podijeljene u devet kategorija, većina su vanjske, površine 14-18 kvadrata, a najveći je apartman od 57 kvadratnih metara.

Brod obiluje zabavnim i drugim sadržajima kako bi se gosti na njemu osjećali što ugodnije. Osim članova posade i osoblja, na brodu poslužuju i tzv. Pepper roboti koji komuniciraju na tri jezika te goste upoznavaju sa sadržajem i ponudom.

Dio ponude sačinjavaju tri restorana, brojni kafići, disko-klub, spa i fitness centar. Paluba s bazenom je izgrađena kao plaža s palmama i stijenama te terenima za košarku i odbojku.

“AIDAaura” će u Rijeci biti do 20 sati, a zbog gaza od 6.3 metra bit će vezana na Riječkom lukobranu. Nakon toga će zaploviti prema Ravenni, a svoje putovanje završiti u Veneciji.
U Rijeku će se vratiti već 31. ožujka, nakon što iz Venecije krene na novo putovanje.

Ove godine, 8. listopada krenut će iz Hamburga na 117-dnevno putovanje oko svijeta prilikom čega će pristati u 41 luku, u 20 zemalja na pet kontinenata, a početne cijene za ovo putovanje kreću se od 13.000 eura po osobi.