Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Dolaskom broda “Tilly Russ” Rijeka putem CMA CGM feeder servisa direktno povezana s Alžirom

foto: AGCT

15. svibnja na AGCT-u vezan je kontejnerski brod Tilly Russ – prvi u novom redovnom tjednom CMA CGM servisu koji, osim što Rijeku povezuje sa Maltom (glavnom CMA CGM prekrcajnom lukom na Mediteranu) i posredno nas veže i na sve ostale glavne prometne pravce, direktno nas povezuje sa sjeverom Afrike, tj. lukom Skikda u Alžiru, javljaju iz Jadranskih vrata.


Posjetili smo i razgledali brod, te kapetanu i posadi broda poželjeli dobrodošlicu! Tom prilikom izvršni direktor AGCT-a, Wojciech Szymulewicz kapetanu je uručio plaketu koja se tradicionalno predaje pri prvom dolasku broda u novom servisu. Dobrodošlicu su još poželjeli i Ognjen Ružić, Direktor Operative (AGCT) te Jakov Karmelić, direktor CMA CGM Croatia.

“Tilly Russ” jedan je od tri broda koji će održavati ADRINAF servis. Sa 161 m duljine i 25 m širine ima kapacitet od 1338 TEU jedinica.
U vrijeme dolaska “Tilly Russ” upravo je dovršavan prekrcaj na “CMA CGM Musset”, koji je dan ranije stigao u Rijeku u sklopu Ocean Alliance servisa. Podsjetimo, radi se o redovnom tjednom servisu koji Rijeku direktno povezuje sa lukama Dalekog istoka, a kojega zajednički održavaju brodari CMA CGM, COSCO, EVERGREEN, OOCL i APL.

Poklopilo se tako da u istom trenutku na AGCT imamo dva CMA CGM broda, dodaju iz Jadranskih vrata.