Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

FOTO: Predstavnici AGCT-a posjetili “APL Oregon”, AGCT posjetila poljska delegacija

U utorak, 9. svibnja na kontejnerski terminal na Brajdici pristao je kontejnerski brod “APL Oregon” u sklopu dolaska brodova matica OCEAN alijance utorkom, nakon što je isti servis Phoenician express, ali u promijenjenom sastavu brodara, bio prekinut od prosinca, zbog racionalizacije troškova.

Naime, do prosinca su u Rijeku u sklopu istog servisa stizali brodovi CMA CGM-a, Evergreena, COSCO-a i UASC-a, a ove godine došlo je do promjena unutar samog saveza pa su novi suradnici CMA CGM (u sklopu kojega je i APL), COSCO, EVERGREEN i OOCL.
Luke u rotaciji Phoenician expressa: Shanghai – Ningbo – Busan – Shekou – Singapore – Port Said – Malta – Koper – Trieste – Rijeka – Venice – Koper – Malta – Damietta – Jeddah – Port Kelang – Shekou – Shanghai.

U čast novog servisa Ognjen Ružić, Direktor Operative AGCT-a, predao je zapovjedniku broda “APL Oregon” plaketu za dobrodošlicu i početak nove suradnje, piše facebook stranica AGCT-a.

Isti izvor javlja kako su istog dana na kontejnerski terminal stigli gosti iz Poljske na čelu s Marekom Grobarczykom, uz pratnju ministra Olega Butkovića, a tom prigodom mogli su vidjeti proces obrade broda “APL Oregon”.
Glavni i odgovorni AGCT-a Wojciech Szymulewicz bio je jedan od prezentera Riječkog prometnog pravca, gdje je posebno istaknuta veza Baltik-Jadran, kao spone između sjeverne i južne Europe.

Foto: AGCT