FOTO, VIDEO: U Rijeku po prvi put stigao Norwegian Pearl

U subotu 15. lipnja, u Rijeku je po prvi put stigao još jedan kruzer kompanije Norwegian Cruise Line (NCL). Riječ je o kruzeru “Norwegian Pearl” izgrađenom 2006. godine u brodogradilištu Meyer Werft u Papenburgu, Njemačka. Pripada NCL-ovoj “Jewel” klasi brodova uz brodove “Norwegian Gem”, “Norwegian Jade” i “Norwegian Jewel”. Time je lista dolazaka u Rijeku brodova iz ove skupine skoro pa zaključena. Preostaje nam samo vidjeti “Norwegian Jewel”. Podsjetimo, “Norwegian Gem” bio je prošle godine nekoliko puta, a “Norwegian Jade” jednom i to kao “extra call” u listopadu 2016. godine, kada zbog jakog juga kruzer nije pristao u Splitu te je preusmjeren u Rijeku, kada je za kormilom bio zapovjednik Vanja Litović iz Rijeke.

“Norwegian Pearl” ove će godine u Rijeku stići još pet puta. Brod je dugačak 294, širok 38 metara, a u 1197 kabina smješta oko 2.400 putnika, o kojima brine oko 1.100 članova posade.

Stigao je u sklopu 10-dnevnog kružnog putovanja započetog u Trstu jučer, a nakon Rijeke nastavit će prema Kopru, Dubrovniku, Kotoru, Krfu, Santoriniju, Mikonosu, a prije povratka u Trst, brod će pristati i u Splitu.

U Rijeku će ponovno stići 13. srpnja.

Foto: Damir Car i Desire Černjar
Video: Desire Černjar


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)