Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Gorostasna psina snimljena s trajekta “Bol”

Trajekt “Bol” vozio je iz Porozine u Brestovu. Naišao je na gorostasnu psinu od pet metara. Ova se vrsta hrani isključivo planktonima i kažu da je potpuno bezopasna za ljude…

Primijetio sam ga s desne strane trajekta. Mirno je plivao blizu površine, a kad smo mu se približili, nestao je u dubini, za 24 sata izjavio je radnik s trajekta. U petak oko 16.10 sati s trajekta “Bol” koji je išao iz Porozine prema Brestovi snimio je morskog psa.

Dodaje kako je trajekt od životinje bio udaljen samo 10-ak metara, a susret je trajao 20-ak sekundi. Svi na brodu čudili su se kako je morski pas velik, a djeca su vikala od oduševljenja.

– Bio je dugačak oko pet metara. Kasnije tijekom dana vidjeli smo ga još dva puta na 500 m od trajekta. Sutradan ga nije više bilo – kaže radnik.

U trenutku susreta od obale su bili udaljeni 1,7 km, a more je tamo duboko i do 68 m. Pretpostavlja da je u pitanju gorostasna psina i da je još beba jer takva vrsta zna narasti i mnogo veća.

– Ne bih se kupao s njim. Prvo bih provjerio koja je to vrsta – smije se radnik.

Sumnje da je u pitanju gorostasna psina potvrdio je i Alen Soldo, stručnjak za morske pse.

– Moglo bi se kazati da je bebica jer oni znaju narasti i do devet metara. Veliki dolaze krajem drugog mjeseca i u Jadranu ostaju do kraja četvrtog, a manji primjerci dolaze u svibnju i lipnju. Hrani se isključivo planktonima i potpuno je bezopasan – kazao nam je Soldo.

Foto: Čitatelj 24 sata