Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Gužva na Brajdici ovog tjedna: “Xin Jan Tian” i “Riviera” u četvrtak, “Mein Schiff 6” i “Maersk Herrera” u subotu

Kontejnerski brod (matica) XIN JAN TIAN, koji predstavlja Ocean alijancu na direktnom servisu Daleki istok-sjeverni Jadran, a koji je danas u utorak trebao stići u Rijeku, zbog promijenjenog rasporeda u Rijeku će stići u četvrtak 23. svibnja (danas je u Veneciji), što i nije tako loše za sve ljubitelje brodova, jer to znači da ćemo u četvrtak imati dva broda od preko 230 metara na Brajdici.

Upravo u četvrtak u Rijeku ponovno stiže 239-metarski kruzer RIVIERA, koji će biti vezan na staroj obali kontejnerskog terminala, dok će mu društvo praviti već spomenuti kontejnerski brod dugačak 280 metara, na novoj obali kontejnerskog terminala na Brajdici, koji je već nekoliko puta bio u Rijeci.

S druge strane Rivieri je ovo drugi dolazak, nakon što je bila u kolovozu prošle godine, o čemu smo pisali u tekstu ispod.

Ovo neće biti prvi put da se na Brajdici sreću brodovi većih dimenzija. 30. svibnja 2017. godine bilo je prilično intenzivno, dvije kontejnerske matice i kruzer.

Već u subotu, očekujemo i rekord. Na Brajdici će se istovremeno vezati dva još veća broda, kruzer MEIN SCHIFF 6 od 295 metara i 353 metra dugačka Maerskova kontejnerska matica MAERSK HERRERA što se još nije dogodilo na Brajdici, isto kao što i ova dva broda nisu nikad bila u Rijeci.