Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Jadrolinija i LNP u utrci za liniju Zadar – Pula

Jadrolinija i Linijska nacionalna plovidba zainteresirane su za održavanje brzobrodske linije Pula – Mali Lošinj – Zadar za razdoblje od 1. lipnja do 31. prosinca ove godine. Te dvije brodarske tvrtke javile su se na natječaj kojeg je 3. travnja objavila Agencija za obalni liniji promet. Otvaranje ponuda je bilo 5. svibnja u sjedištu Agencije u Splitu, javlja portal 057info.

Stručno povjerenstvo će pregledati ocijeniti ponude. Iako je zakonski rok za odluku 30 dana, on će se, prema najavi iz Agencije ubrzati, jer ta brzobrodska linija mora biti uspostavljena 1. lipnja.

Njezino održavanje, uz dva ministarstva, sufinancira lokalna uprava i samouprava od Grada Zadra, Zadarske županije pa do Malog Lošinja i Pule u ukupnom iznosu od 4.5 milijuna kuna. Morsku vezu između Zadra i Pule preko Malog Lošinja, godinama je održavao legendarni brod Marina. Šest godina je tijekom sezone na toj liniji plovio katamaran Bišovo iz flote Linijske nacionalne plovidbe, privatne tvrtke sa sjedištem u Splitu. Tko će isploviti iz zadarske luke 1. lipnja, znat će se za najviše 15 dana.

Cijene brodske karte za znatno kraću i udobniju vožnju, bit će kao autobusna na liniji Zadar – Pula, a važit će i otočne povlastice.