Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Jadrolinija prešla brojku od 11 milijuna putnika

aramis-dubrovnik

Jadrolinija je danas u luci Rijeka prilikom pristajanja katamarana „Adriana“ na liniji Novalja – Rab – Rijeka pod zapovjedništvom Zorana Stipčića simbolično obilježila 11-milijuntog putnika u 2016. godini.

Čast da bude jubilarni 11-milijunti putnik pripala je gospođi Elizabeti Škunci iz Novalje kojoj je ovom prilikom predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac uručio prigodnu nagradu: polazno-povratne karte za dvije osobe i automobil te smještaj s doručkom i večerom na međunarodnoj liniji Jadrolinije po izboru (Zadar – Ancona, Split – Ancona ili Dubrovnik – Bari).

Ovo predstavlja povijesni uspjeh i dokazuje rekordu godinu za Jadroliniju jer je po prvi puta prijeđen broj od 11 milijuna putnika u jednoj kalendarskoj godini. Prošle godine 10-milijunti putnik obilježen je krajem mjeseca listopada, a do kraja 2015. godine Jadrolinija je prevezla ukupno 10,8 milijuna putnika i 2,6 milijuna vozila.

Ove godine Jadrolinija je osjetila „val“ pozitivne turističke sezone u RH, a posade i djelatnici u podršci odradili su golem posao što se vidi i po rezultatima poslovanja. Kontinuirano se održava rast na svim plovnim područjima i u svim segmentima poslovanja. Ukoliko sadašnje brojke prevezenih putnika i vozila uspoređujemo s lanjskima, riječ je o prosječnom porastu od 4%. Sezonsko poslovanje najbolje oslikava podatak da je gotovo polovica putnika i vozila prevezena u visokoj sezoni u srpnju i kolovozu kada je brodovima bijele flote putovalo oko 5 milijuna putnika i milijun vozila.

Danas uz održavanje 34 koncesioniranih linija u Hrvatskoj Jadrolinija omogućuje povezivanje hrvatskih otoka s kopnom i aktivno sudjeluje u realizaciji hrvatske turističke ponude. Brodovi tijekom ljetne sezone obavljaju preko 600 polazaka dnevno, a najfrekventnije linije održavaju se gotovo 24 sata na dan. Jadrolinijina flota trenutno broji 50 brodova i to, 34 trajekta za lokalne linije, 10 brzih putničkih brodova, 3 trajekta za međunarodne linije i 3 klasična broda, piše portal Fiuman.hr.

Foto: Aramis Vračar