Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Jučerašnjim dolaskom “Pacific Princess” zaključena sezona kruzera, saznajte neka od imena za iduću

“Pacific Princess” ponovno je pristala u riječku luku u srijedu te Riječane počastila svojim prisustvom, tvoreći izuzetan prizor na Molo longu. Prizor je bio tim ljepši, jer je za razliku od prošlog dolaska početkom mjeseca, zapovjednik pramac broda odlučio okrenuti prema Rijeci, otkrivajući svu dinamiku novog dizajna koji od ove godine imaju na sebi svi brodovi kompanije Princess Cruises.

Njenim odlaskom u večernjim satima, završila je ova sezona dolazaka brodova na kružnim putovanjima. Bilo ih je 15, umjesto zakazanih 16, no iz opravdanih razloga, još jedan brod kompanije Princess Cruises, “Sea Princcess”, u lipnju je preskočio Rijeku, a o čemu se točno radilo možete se podsjetiti ovdje.

Sedam brodova po prvi put je došlo u Rijeku, od kojih su dva bili novogradnje (Silver Muse i Viking Sun), dok je “Thomson Spirit” imao šest dolazaka u Rijeku, budući da mu je matična luka ove sezone bio Dubrovnik.
Procjenjuje se da je Rijeku ove godine posjetilo oko 14.000 gostiju.

Iduća sezona započet će već u ožujku s dva dolaska broda “AidaAura”. Neka od zapaženijih imena bit će “Seabourn Encore” i “Seabourn Ovation”, “Riviera”, vraća se prvi riječki kruzer “Oriana”, a šlag na tortu bit će i povratak Cunard linea u Rijeku nakon više od 100 godina i prestanka plovidbe “Carpathije” koja je naše ljude vodila u bolji život direktnom linijom za New York i odigrala značajnu ulogu u spašavanju unesrećenih s “Titanica”.
Cunard će doći s “Queen Victorijom”.

Cjelokupan raspored objavit ćemo na ovim stranicama kada nam bude i službeno dostupan.

Posljednji dolazak sezone redom su zabiilježili Aramis Vračar, David Vozila, Fran Radović i Hilda Bahnik