KOMENTAR: Vela Luka postala Oliver

U remontnom brodogradilištu Viktor Lenac gdje se na prilagodbi i pripremi za sezonu nalazio novonabavljeni trajekt iz Grčke “Vela Luka”, na inicijativu hrvatske glazbene unije, došlo je do promjene njegovog naziva u ime “Oliver”, u čast preminulom glazbeniku s Korčule.

I mi pozdravljamo tu odluku, međutim ne možemo se zapitati zar se nije moglo s time pričekati redovni remont broda, jer “Vela Luka” je imala i naziv i papire i novu boju, a odlukom da se mijenja ime, moralo se prebojati stari naziv, a zapravo boja je samo jedna stvar koja se dodatno utrošila. Brod je morao dobiti sve papire nanovo s novim imenom, a to je sve netko morao platiti. Poznato je da je Jadrolinija državna tvrtka, pa logičnim slijedom jasno je tko je platio preimenovanje broda “Vela Luka” u “Oliver”.

Samo se nadamo da se naknadno ne sjete dodati i prezime (barem ne odmah), jer netko sa strane iz samog imena Oliver sigurno neće znati o kojem je Oliveru riječ. Jer ljudi s imenom Oliver je puno, a samo je jedan Oliver Dragojević.

Foto: Novi list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)