Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Krilo Eclipse” postao “Superspeed”

Flota grčkog brodara Golden Star Ferries bogatija je za nekadašnji trimaran Kapetana Luke “Krilo Eclipse”, koji će u Grčkoj imati naziv “Superspeed”. Transakcija je obavljena u listopadu, a razlozi prodaje ovog trimarana nakon samo jedne sezone plovidbe Jadranom, ostaju i dalje nepoznanica. Neslužbeno, naručuje se brži i bolji brod.

“Superspeed” je otegljen grčkim remorkerom “Kerberos” iz Splita, 3. studenog. Dnevno se prelazilo oko 145 nautičkih milja, brzinom od oko 6 čvorova. Do Pireja su došli za četiri dana, koristeći “prečac” kroz Korintski kanal.

U Grčkoj su zaljubljenici u brodove podijeljeni oko ove kupnje. Jedni smatraju da je ova kupnja pun pogodak i nešto novo u grčkim vodama, dok drugi smatraju da ovaj trimaran uopće nije za plovidbu uzburkanim Egejskim morem i da je novi vlasnik, poznat o visokom standardu i kvaliteti usluge, napravio pogrešku.

U svakom slučaju, vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. “Superspeed” je trenutno na remontu u Pireju i nije poznato kad će početi “sjeći” valove Egejskog mora.

 

Prolazak Korintskim kanalom, shipfriends.gr

 

Prolazak ispod mosta Rio Antirrio u Patrasu, shipfriends.gr

 

Pirej, shipfriends.gr