Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Kruzer “Le Lyrial” posjetio Opatiju

Kruzer »Le Lyrial« s 220 putnika 10. srpnja stigao je na Kvarner te proveo dan na vezu pred Opatijom, gdje su za putnike organizirani izleti i kraća putovanja. Riječ je specifičnom brodu, jer je između ostalog namijenjen i za putovanja u arktičkim uvjetima, ponajviše zbog ojačane konstrukcije koja dozvoljava da kruzer može po potrebi funkcionirati i kao ledolomac.

Ovoga puta brod francuske kompanije »Ponant« gostuje u daleko toplijim krajevima, te će veći dio ljeta krstariti Jadranom uglavnom povezujući Veneciju i Dubrovnik. Pritom će redovno ticati i luke na Hvaru u Šibeniku, Opatiji, Puli i Rovinju.

Cijena krstarenja prava je »sitnica« i za sedam dana iznosi minimalno oko 5.000 eura, ali je zauzvrat užitak plovidbe garantiran nizom luksuznih i raznovrsnih sadržaja, koji su na raspolaganju putnicima smještenim u 122 kabine od kojih svaka ima privatni balkon i pogled na more.

Pored toga, na brodu je biblioteka, kazalište i kino, spa i fitness centar, disko klub, veći broj restorana i barova i tri lifta koji povezuju ukupno sedam paluba. Za komfor putnika brine ukupno 140 članova posade.

Brod je izgrađen u talijanskom brodogradilištu Fincantieri 2015. godine, dug je 142, a širok 18 metara i razvija prosječnu brzinu od 16 čvorova.

Zanimljivo je da je »Le Lyrial« izuzetno tražen upravo kad je riječ o krstarenjima po Antarktici, jer je na tržištu mali brod brodova za takva putovanja, te francuska kompanija ima još tri specijalizirana broda za »ledena« krstarenja. Kako doznajemo, otvorena je i mogućnost da bi ovaj brod uskoro mogao uvrstiti i riječku luku kao jednu od destinacija na krstarenjima Jadranom. (Novi list)