Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Lencu novi “američki” posao: Stiže “USNS Trenton”

 

Brodogradilište Viktor Lenac dobilo je novi posao za Američku ratnu mornaricu čiji bi logistički brod iz Šeste flote ‘USNS Trenton’ ovog tjedna trebao stići na remont u uvalu Martinšćica, piše Novi list.

 USNS Trenton je logistički brod Šeste flote Američke ratne mornarice, aluminijski katamaran namijenjen za brze intervencije servisiranja američkih vojnih brodova na Mediteranu te za prijevoz ljudi i opreme.

Na remontu bi trebao ostati do početka listopada, priopćilo je u subotu brodogradilište, napominjući da je riječ o »blizancu« broda »USNS Chocktaw County«, koji je na remontu u Martinšćici bio potkraj 2015.

Predsjednik Uprave Aljoša Pavelin smatra da je novi posao riječkoga škvera iznimno važan zbog kontinuiteta odnosa s Američkom ratnom mornaricom i jasna poruka tržištu o njegovoj snazi.

Ovog tjedna će na dokovima brodogradilišta biti privezana dva američka vojna broda, jer se u Martinšćici još nalazi zapovjedni brod Šeste flote Američke ratne mornarice »USS Mount Whitney«, na kojem se završava opsežan projekt remonta i preinake.

Na brodu su ugovoreni dodatni radovi, pa će prihodi od modernizacije tog broda i najvažnijeg ovogodišnjeg posla, porasti u odnosu na prvobitna očekivanja, naglašavaju iz kostrenskog brodogradilišta. Ističu da u V. Lencu uspješno rade i druge projekte, te da se unatoč kratkom zatišju nastavlja pozitivni trend punih dokova iz prve polovice godine.

Foto: Public domain