Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Lučka uprava Rijeka i ove godine se predstavlja u Münchenu

Lučka uprava Rijeka, već uobičajeno, predstavit će se od 9. do 12. svibnja 2017. godine na 16. sajmu prometa, logistike i telematike u Münchenu, Njemačka. Radi se o vodećem svjetskom sajmu za višeslojno strukturirani cestovni, željeznički, pomorski, vodni i zračni robni promet koji je ujedno i sajam prometne tematike na kojem se hrvatske tvrtke prometnih djelatnosti organizirano prezentiraju. Važnost je ovoga sajma potkrijepljena i dojmljivim brojkama koje govore u prilog njegovu značaju. Održava se svake druge godine, a na posljednjem sajmu održanom 2015. godine (sajam se održava svake druge godine) bilo je preko 2.000 izlagača iz preko 60 zemalja na 112.000 m2 izlagačkog prostora, te više od 55.000 stručnih posjetitelja iz 120 zemalja. Na ovom svjetskom „pristaništu“ tržišnih i putničkih kretanja, Lučka uprava Rijeka nastupiti će zajedno s koncesionarima, Luka Rijeka d.d. i Jadranska vrata d.d., na zajedničkom izložbenom štandu 121, u hali B4.

Tijekom godina, ovaj respektabilni europski stručni sajam prometa – „Transport Logistic“ dostigao je razinu vodećeg svjetskog sajma logistike, koja se danas spominje kao motor globalizacije, na kojem se predstavljaju mogućnosti i potencijali svjetskog transporta u cjelini, piše Fiuman.

Službeno otvorenje sajma najavljeno je 9. svibnja 2017. godine u 10:45 sati. Dana 10. svibnja 2017. godine s početkom u 11.00 sati, u hali B4, na štandu 121, Lučka uprava Rijeka zajedno s koncesionarima, Luka Rijeka d.d. i Jadranska vrata d.d., obratit će se svim zainteresiranima, investitorima, korisnicima lučkih usluga i partnerima. Predstavit će mogućnosti koje nudi riječka luka i značaj riječkog prometnog pravca u srednjeeuropskoj logističkoj mreži.

Ove godine zajedničko izložbeno predstavljanje Lučke uprave Rijeka, Luke Rijeka d.d. i Jadranskih vrata d.d. pružit će priliku za prezentaciju riječkog prometnog pravca čiji je strateški položaj glavna prednost na kojoj se gradi konkurentnost riječke luke. Ulaganje u infrastrukturu i suprastrukturu i podizanje razine usluge na lučkom području sa strane Lučke uprave i njenih koncesionara pokazuje čvrstu, dosljednu i snažnu ambiciju da se kontinuirano napreduje kako bi se postigao cilj jačanja konkurentske pozicije u regiji i dostigao status učinkovite, sigurne i održive morske luke u europskim mjerilima. Dvadeset godina postojanja i upravljanja lučkim područjem učvrstilo je put prema uspješnim rezultatima i postavljanju vrijednosti međunarodne poslovnosti uz neprekidni napor da se slijede moderna dostignuća u svijetu transporta i logistike. Riječka luka pozicionirala se na europskoj karti logističkih i distribucijskih centara kao važno sjecište prometa iz Dalekog istoka prema Srednjoj Europi zauzimajući važnu ulogu u nacionalnoj, ali i europskoj prometnoj strategiji. Ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju omogućio je riječkoj luci da postane prva luka ticanja Europske unije na sjevernom Jadranu, a svojom ključnom ulogom na europskom Mediteranskom koridoru riječka luka ostvaruje značajan zamah potreban za nastavak infrastrukturnog razvoja.

Cilj nastupa na sajmu je iskoristiti mogućnosti koje nam sajamsko okruženje pruža i postići željeno – uvjeriti sve zainteresirane u kvalitetu i konkurentnost riječke luke i prometnoga pravca.

Foto: Damir Miškulin