Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

FOTO: Luksuzna jahta “Royal Romance” ponovno u Rijeci

Luksuzna jahta “Royal Romance”, vrijedna oko 180 milijuna dolara, ponovo se vratila u riječku luku te pristala uz putnički terminal neposredno prije slavlja titule prvaka nogometaša Rijeke u noći sa subote na nedjelju. Kako ističe Andrija Šimić iz pomorske Agencije Simmor Marine, brod je stigao iz Crne Gore na kraći boravak u Rijeci, jer će vjerojatno uskoro ponovo isploviti prema nekoj novoj destinaciji.

Jahta je duga 93 metra, široka 14,3 metara, predviđena je za smještaj 14 gostiju u sedam luksuznih kabina, opslužuju je 22 člana posade, a zapovjednik broda je iz Hrvatske. “Royal Romance” razvija maksimalnu brzinu od 15 čvorova, ima gaz od 3,85 metara, a od luksuznih sadržaja ističu se palube od tikovine, teretana, liftovi koji povezuju ukupno pet paluba i 12-metarski bazen s vodopadom na gornjoj palubi.

Riječ je o plovilu koje se nalazi na listi sto najboljih svjetskih jahti svih vremena. Jahta je izgrađena u jednom od najpoznatijih svjetskih brodogrališta za ovaj tip brodova, nizozemskom brodogradilištu Feadship, kojemu je “Royal Romance” drugi najveći brod ikada izgrađen u tom škveru. Jahtu nije moguće unajmiti, koristi se isključivo u privatne svrhe.

Neslužbeno se može doznati kako bi vlasnik mogao biti ukrajinski oligarh Viktor Medvedčuk, inače bliski prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je bio i kum Medvedčukovoj kćeri, piše Novi list.

Foto: Aramis Vračar