Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“MOL Triumph” po prvi put u lukama sjeverne i zapadne Europe

Kad je predan na uporabu sredinom ožujka, “MOL Triumph” postao je najveći kontejnerski brod na svijetu. Odmah mjesec nakon njega svijet je dobio novog rekordera “Madrid Maersk”, ali već je i njemu “skalp” skinuo “OOCL Hong Kong”, novi rekorder.

Ta tri navedena broda trenutno su najveći kontejnerski brodovi koji plove svjetskim morima, a sva tri su angažirani od strane tri različita saveza s istim ciljem, povezivanja Azije i Europe.

Tako je “MOL Triumph” upravo ovih dana stigao u luke zapadne i sjeverne Europe postavši logično najvećim kontejnerskim brodom koji je bio ili će biti u tim lukama.

15. lipnja uplovio je u Hamburg, a prošlog tjedna i u Southampton. 19. svibnja stiže u Rotterdam, zatim slijedi još Le Havre prije pristajanja u Maroku, a nakon čega se kroz Sueski kanal vraća na Daleki istok. Dio je to FE2 servisa koji drži savez THE Alliance.

Njegovi gore spomenuti konkurenti u Europu stižu u lipnju, a najveća kontejnerska luka u Europi, ona u Rotterdamu bit će pva u Europi koja je ugostila svu trojicu.

No, kako se do kraja 2017. očekuje još najmanje 12 takvih mega brodova, i njihovo pojavljivanje u Europi postat će još češće.

Foto: ChasB46