Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“MSC Meraviglia” predana na korištenje

U brodogradilištu Saint Nazaire u Francuskoj, početkom lipnja održana je svečanost primopredaje kruzera “MSC Meraviglia” vlasniku. Ceremoniji inauguracije novog broda prisustvovali su predsjednik Francuske Emmanuel Macron, mnogi visoki dužnosnici i vlasnik kompanije MSC Cruises Gianluigi Aponte kome je uz intoniranje himne, brod predao izvršni direktor brodogradilišta STX France, Laurent Castaing. Čast da presječe vrpcu imala je kuma ceremonije, Zoe Africa Vago, kći predsjednika odbora direktora kompanije MSC Cruises, Pierre Francesca Vagoa.

Brod je uistinu čudesan, kako i sugerira prijevod riječi meraviglia na hrvatski. Dugačak je 315 metara , visok 65 metara, ima 19 paluba i može primiti 5.700 putnika. U “MSC Meravigliu” je uloženo 3 godine planiranja, 26 mjeseci izgradnje, 35.000 tona čelika i 9.000 tona elektronike. Sa svojih impozantnih 172.000 bruto tona, “MSC Meraviglia” će moći dostići maksimalnu brzinu od zavidnih 22.7 čvorova.

“MSC Meraviglia” će pružati nezaboravno iskustvo putnicima tijekom čitave godine. Putnici će moći uživati u šetnji 96 metara dugom promenadom koja će biti pokrivena svojim vlastitim LED digitalnim nebom ili se osjećati kao da su u Miamiju pored 25 metara dugog bazena na otvorenom. Gastronomi će teško naći zamjerku jednom od 12 restorana na brodu, a svi putnici će teško ostati imuni na show svjetski poznate Cirque de Soleil grupe koja nastupa na brodu. Putnicima će na raspolaganju biti 2.244 kabine od kojih su većina kabine sa balkonom.

Prvo putovanje još uvijek traje, a započelo je 4. lipnja u Le Havreu. Brod je nakon toga posjetio još Vigo i Lisabon, a danas je u Barceloni, nakon čega će prvo putovanje zaključiti posjetom Marseillu i Genovi.
Itinerar mu je sve do 2019. poprilično jednoobrazan. Plovit će povezujući luke zapadnog i južnog Sredozemlja uz samo jedno premještanje na sjever Europe u 2018. godini.