Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

MSC Splendida uz MSC Divinu najduži brod do sad u Dubrovniku, umjesto Kotora “uskočio” Split

Pisali smo nedavno kako je u Dubrovnik uplovio prvi ovogodišnji kruzer MSC Orchestra, čime je otvorena sezona dolazaka brodova na kružnim putovanjima u grušku luku.

Odmah nekoliko dana nakon Orchestre, u Gruž je 14. lipnja stigla MSC Splendida, koja je sa svojih 333 metra dužine postala najdužim kruzerom koji je doplovio u Dubrovnik uz MSC Divinu, koja je to činila ranije.

Kuma Splendide je Sophia Loren, koja je kumče krstila 2009. godine u brodogradilištu Chantiers de l’Atlantique (Saint-Nazaire, STX France) pod prvotnim imenom MSC Serenata.

Druga je iz MSC-ove klase Fantasia, zajedno s Divinom, Fantasiom i Preziosom. Smješta gotovo 4.000 putnika, no sada je zbog korona pravila kapacitet prepolovljen.

Trenutno je na kružnom putovanju započetom 12. lipnja u Trstu. Uslijedilo je uplovljavanje u Dubrovnik 14. lipnja, Bari 15. lipnja te Krf 16. lipnja.

Iduća luka uplova je Split u petak ujutro 18. lipnja, a u prvotnim planovima umjesto Splita je trebao biti Kotor 17. lipnja. S dolaskom u Split, postat će najveći kruzer koji je stigao u grad pod Marjanom. Zbog dimenzija bit će vezan na vanjskom lukobranu do 17 sati.

Da je uistinu riječ o “extra callu” potvrđuje i najava Lučke uprave Split koja u dokumentu za 2021. godinu nema Splendidu, a jedini veliki kruzer u lipnju je MSC Magnifica 26. lipnja.

No, na snazi je “novo normalno” i svi itinerari brodara podložni su promjenama i izmjenama, ovisno o situaciji u zemljama u čije luke uplovljavaju.