Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Nova dizalica za šibensku luku

U tijeku je montaža ogromne dizalice tvrtke Liebherr iz njemačkog Rostoka koja bi do kraja tjedna trebala biti u potpunosti montirana u šibenskoj luci kao dio modernizacije tog poduzeća, piše Šibenik.in.

Naime, tvrtka je krenula u proces podizanja kvalitete usluge koju nude svojim komitentima kako bi još bolje konkurirali mediteranskim lukama u okruženju, a nova dizalica samo je dio opreme koja će stizati u narednom periodu s ciljem da Šibenik bude konkurentniji i ekonomičniji te da ukrcaj i iskrcaj brodova bude brži.

Liebherr dizalica prava je zvijer. Direktor Škugor kaže da je riječ o mage stroju nosivosti 20 tona na 35 metara kraka koji je najbolje što tehnologija trenutno nudi. Montaža tog stroja trajat će još par dana, a kada bude u funkciji ubrzat će ukrcaj i iskrcaj u šibenskoj luci barem triput.

O modernizaciji luke i ostalim aktivnostima koje su u tijeku, uskoro bi zajedničkom konferencijom za novinare trebali javnost izvijestiti ljudi iz uprave poduzeća Luka Šibenik s čelnicima iz kutinske Petrokemije u čijem je ta tvrtka vlasništvu, saznaje Portal.

Foto: Nino Šolić