Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Oceania Cruises brodom “Sirena” po prvi puta stiže u Rijeku

 

Među kruzing kompanijama koje po prvi puta stižu u Rijeku ove godine svakako je i Oceania Cruises, američka kompanija sa sjedištem u Miamiju, u vlasništvu tvrtke Apollo Management.

Počeci Oceanije sežu u 2002. godinu kada je osnovana od strane Franka del Rija i Joa Wattersa. Danas Oceania Cruises posjeduje šest brodova, među kojima je i “Sirena” koja će u Rijeku stići u subotu, na putovanju koje uključuje 11 noćenja na putu od Civitavecchie do Venecije, čija je početna cijena bila nešto više od 4.000 dolara .

 

“Sirena” je izgrađena 1999. godine u poznatom brodogradilištu za kruzere Chantiers de l’Atlantique (Saint-Nazaire, STX France). Dugačka je 181 metar, a široka 25 metara. Može smjestiti 684 putnika, a ima 400 članova posade. Pripada Oceanijinoj “R-klasi” brodova zajedno s brodovima  Regatta, Insignia i Nautica.

2016. imala je 36-dnevnu obnovu u Marseillu vrijednu 40 milijuna dolara, a prije toga je plovila pod nazivom “Ocean Princess” i bila u vlasništvu kompanije Princess Cruises.

Smještaj na brodu organiziran je u kabinama, ima ih 342, a podijeljene su u 16 kategorija. Najveći broj otpada na kabine s balkonom kojih ima 184, što je 66% smještajnih kapaciteta na brodu. Najskuplji i najluksuzniji su apartmani čija veličina iznosi nešto više od 68 kvadratnih metara.

Hrana se poslužuje u šest restorana koji nude različitu kuhinju. Za zabavu gosti imaju petnaaest raznovrsnih sadržaja poput kina, kazališta, kazina, trgovina, bazena, welness centra i drugih.

Bude li sve prošlo prema planu, “Sirena” će u Rijeci boraviti u subotu od 8-20 sati, a zbog zadovoljavajućeg gaza od 5.9 metara neće biti problema za pristanak na putničkom terminalu (Molo longu).

Iduće godine, kompanija Ocean Cruises u Rijeku bi trebala stići brodom “Riviera” (251 metar), a prema postojećem rasporedu, to će se dogoditi u kolovozu.

Rijeku do kraja sezone, očekuje dosta prometna jesen. U planu je sedam dolazaka, jedan u rujnu te po tri u listopadu i studenom.

Raspored