Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Ove godine u Rijeku će stići rekordan broj kruzera

2019. godina, kada je riječ o brodovima na kružnim putovanjima u Rijeci, bit će godina dodatne afirmacije i godina najznačajnijeg iskoraka Rijeke u tom segmentu.

Prema očekivanoj listi dolazaka, koju smo dobili od Lučke uprave Rijeka, ove godine u grad na Rječini trebala bi stići 23 broda, što je osjetniji porast u broju dolazaka u odnosu na prošle godine, a više od duplo u odnosu na 2018. godinu.
Ono što je posebnost ove godine je da je Rijeka uvrštena u kružne rute nekoliko brodara, pa neki brodovi u Rijeku doći i po nekoliko puta u sezoni.

Sva 23 dolaska odradit će osam kompanija:
1. FTI Cruises brodom “Berlin” (1 dolazak),
2. Marella Cruises brodom “Marella Celebration” (7 dolazaka),
3. Oceania Cruises brodom “Riviera” (1 dolazak)
4. TUI brodom “Mein Schiff 6” (6 dolazaka)
5. Celebrity Cruises brodom “Celebrity Constellation” (4 dolaska)
6. Azamara brodom “Azamara Pursuit” (2 dolaska)
7. CroisiEurope Cruises brodom “La Belle De L’Adriatique” (1 dolazak)
8. Holland America Lines brodom “Veendam” (1 dolazak)

Od navedenih brodara, po prvi put u Rijeku dolaze Marella Cruises , TUI i Celebrity Cruises, sa svojim brodovima, dok se u Rijeku ponovno vraćaju brodovi “Berlin”, “Riviera” i “La Belle De L’Adriatique”. Azamara i Holland America Lines također dolaze ponovno kao brodari, ali po prvi put s brodovima “Azamara Pursuit” i “Veendam”.

Sezona će trajati od 15. travnja do 10. studenog. Najviše puta, čak sedam, stići će brod “Marella Celebration” (homeport Dubrovnik), zatim brod
“Mein Schiff 6” (homeports Trst i Valetta), dok će “Celebrity Constellation” u Rijeku doći četiri puta (homeports Venecija, Civitavecchia i Barcelona).

Većina brodova u kalendaru duža je od 200 metara, a samo tri to nisu. Od pet koji su duži od 200 metara, tri su duža i od 230 metara.
Najveći od svih bit će “Mein Schiff 6” dužine 295 metara i kapacitetom oko 2.500 putnika. Odmah iza njega je “Celebrity Constellation”, dužine 294 metra i kapacitetom za 2.000 putnika.
Kao zanimljivost ćemo istaknuti da će 8. listopada u Rijeci biti dva kruzera s preko 3.000 gostiju.

Procijenjuje se da će Rijeku u 2019. godini posjetiti oko 36.000 gostiju dok s posadom taj broj raste i preko 52.000.

Mein Schiff 6
Celebrity Constellation
Veendam

Komentari