Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Prometno u Lencu: Otišao “Mount Whitney”, dolazi “Berlin”

U naslovu je naveden samo dio onoga što se ovih dana događalo ili će se događati u Viktor Lencu.

Glavna vijest svakako je odlazak američkog vojnog broda “Mount Whitney” koji je nakon gotovo 11 mjeseci remonta, u četvrtak 19. listopada napustio brodogradilište u Martinšćici i zaputio se prema Gaeti u Italiji, gdje mu je stalna baza.

Prije njega, Lenac je 7. listopada napustio i “USNS Trenton“, američki vojni katamaran koji se zadržao nešto manje od mjesec dana, a kako saznajemo, mijenjao mu se aluminij kod ispušnog sustava te su učinjeni neki sitniji radovi.

Tanker “Wafrah” prebačen je nakon dokovanja na vez gdje su u tijeku dodatni radovi, a njegov odlazak iz brodogradilišta predviđen je za dva tjedna.

U Lencu su na remontu i dva ruska tankera, kompanije Sovcomflot. “Pechora” je tijekom ponedjeljka 16. listopada otišao u dok 11. Radi se remont i tretman balastnih voda (kućice za pročišćavanje balastnih voda pomoću klora).
Drugi ruski tanker, ujedno je i “sister ship” od “Pechore”, zove se “Amur”, a smješten je u doku 5. Imat će isti tretman kao i “Pechora”.
Predviđeni odlazak obojice iz Lenca je između 8. i 14. studenog.

Za otprilike tjedan dana trebao bi stići kruzer “Berlin” (izgrađen 1980. godine), njemačke kompanije FTI Cruises koji će ostati na remontu oko tri tjedna, nakon čega će već 21. studenog isploviti iz Venecije za Kubu. Brod mora produžiti klasu kako bi mogao nastaviti s radom, zbog čega mu je remont neophodan.

Paralelno s njim trebao bi stići i “Bremer Anna”, brod koji je već nekoliko puta bio u Rijeci.

Foto: Tankeri Wafrah i Pechora