Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

“Rijavec” prodan crnogorskoj brodarskoj tvrtki

Tegljač “Rijavec” više nije u floti riječkog “Jadranskog pomorskog servisa”. Nedavno je otplovio na svoje novo radno mjesto – u luku Bar u Crnoj Gori, a novi mu je vlasnik tamošnja kompanija “Jadroagent”, javlja portal Boka News.

Nakon puna četiri desetljeća u Kvarnerskom zaljevu (“Rijavec” i njegov blizanac “Beli Kamik” izgrađeni su u “3. maju” 1979. za potrebe tankerskog terminala u Omišlju) ovaj 33,4 metra dugačak i 9,3 metara širok remorker preselio se na južni dio Jadrana. Portal navodi da je, unatoč zavidnom radnom stažu, “Rijavec” dobro održavan i snažan remorker: pokreću ga dva dizelska motora po 1240 konjskih snaga i dva azimut-propulzora, postiže brzinu od 10 čvorova i vučna mu je sila 35 tona.

Novi vlasnik ne otkriva koliko je JPS-u platio za “Rijavca”, a ne zna se ni koje će mu biti novo ime. Upis u crnogorski registar brodova je u tijeku. Ono što se zna je da će biti najveći civilni tegljač koji plovi pod zastavom Crne Gore, time i konkurencija remorkerima tvrtke “Ocean Montenegro”, koji trenutno rade u Baru. Želimo mu uspješan i dug radni vijek!