Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Rijeka i Porozina uskoro bi mogli biti povezani trajektnom linijom

Giuseppe Franza, Caronte & Tourist

Nakon dugo vremena, iz Rijeke bi uskoro mogao isploviti trajekt na nekoj određenoj liniji. Posljednji put to je bilo još 2014. godine kada je na dužobalnoj liniji plovila Liburnija.

Danas su neka druga vremena, tržište se liberaliziralo te se i stranim brodarima nudi mogućnost održavanja domaćih linija.

Tim povodom iz talijanske Messine, krenuo je brod Giuseppe Franza, brodara Caronte & Tourist, a njegov dolazak u Rijeku očekuje se u subotu oko 8 sati. Iz neslužbenih izvora saznali smo da će brod biti angažiran na liniji između Rijeke i Porozine na 2 mjeseca, od 15.7. do 15.9.

Za komentar smo zamolili i Agenciju za obalni linijski pomorski promet koja nam je potvrdila da je talijanski brodar podnio zahtjev za održavanje linije bez obveze javne usluge na relaciji Rijeka-Porozina i obratno.
Međutim, još nije ishodio sve suglasnosti i odobrenja, a tek po prikupljanju cjelokupne dokumentacije može se pristupiiti sklapanju ugovora, javljaju iz Agencije.

Na internetu se pojavio i raspisani natječaj za posadu broda.

Bude li sve u redu s dokumentacijom, Rijeka će tako uskoro (moguće od 15.7.) biti povezana s Porozinom brodom Giuseppe Franza, koji je izgrađen 1993. godine u Italiji. Dugačak je 114 a širok 17 metara. Ima dvije rampe što omogućava brzu protočnost vozila. Može primiti 600 putnika i 120 automobila.