Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

S “Thomson Spiritom” u Rijeku u ponedjeljak stiže više od 1.300 gostiju

U Rijeku će u ponedjeljak, negdje oko 8 sati uploviti kruzer “Thomson Spirit” s 1.350 putnika i 520 članova posade. Prvi je to od ukupno šest dolazaka koji se očekuju ove sezone. Ujedno je to i treća sezona za redom da kompanija Thomson Cruises koja je operator ovih brodova (vlasnik je Holland America Line, podružnica Carnival Corporation) u Rijeku stiže s nekim od svojih brodova.

Prve godine, u Rijeku je stigao kruzer “Thomson Majesty”, druge “Thomson Celebration” sestrinski brod “Thomson Spirita”, a oba broda su u Rijeku dolazila i po pet ili šest puta, u sklopu putovanja koja su započinjala u Dubrovniku, koji je postao matična luka za Thomsonove brodove.

Putovanje tijekom kojeg će “Thomson Spirit” dolaziti u Rijeku zove se “Venecijanske vizure”. Počelo je 1. lipnja u Dubrovniku, nakon čega je brod posjetio Trst i Veneciju, a nakon Rijeke posjetit će još Hvar te Bar u Crnoj Gori, da bi se u konačnici 8. lipnja ponovno vratio u Dubrovnik.

Tijekom svojih putovanja, ovaj 34-godišnjak, izgrađen u STX Saint Nazaire brodogradilištu u Francuskoj na svojih 215 metara dužine i 20 metara širine nudi smještaj u 627 kabina podijeljenih u 10 kategorija, od čega 424 kabine imaju površinu u rasponu od 45 do 55 kvadratnih metara s vanjskim pogledom. Najekskluzivniji smještaj nudi se u 21 apartmanu veličine i do 132 kvadratna metra.

S obzirom da je brod stare gradnje, prostor na njemu jako je dobro iskorišten, pa čak i u kabinama ima dovoljno prostora za smještaj i odlaganje stvari, a dio razloga leži i u činjenici što brod nema prozore, već okna, tipična za starije brodove.

Gostima su na raspolaganju restorani, kafići, barovi, trgovine, kazalište, bazen,, jacuzzi, sunčališta, sportski i spa sadržaj, casino, fotogalerije, igraonice za djecu.
Svoju posljednju obnovu “Thomson Spirit” imao je 2016. godine, kada je ponešto izmijenjen unutarni dio samog broda.

No, godine su itekako vidljive, posebno s tehničke strane. Svi brodovi starije gradnje imaju nešto veći gaz pa tako i ovaj. Prijavljeni gaz na terminalu u Veneciji mu je 8 metara, što znači da neće pristati na Molo longu već na kontejnerskom terminalu na Brajdici.

Isplovljavanje za Hvar očekuje se oko 17 sati. Nakon toga u Rijeku će još doći 3. i 31. srpnja, 28. kolovoza, 25. rujna i 23. listopada.
Rijeku u lipnju očekuje još prvi dolazak kruzera “Sea Princess” 21. lipnja, što će biti najveći brod ovogodišnje kruzing sezone. U grad na Rječini tada će stići gotovo 2.000 gostiju.

Cijeli kalendar dolazaka za 2017. godinu može se vidjeti OVDJE

Foto: Pedro Amaral