Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Singapur pozdravio svoj dosad najveći kontejnerski brod

(C) PSA Singapore

„MSC Isabella“ od 23.656 TEU po prvi put je pristala u luku Singapur 10. studenog i time postala najveći brod koji je do danas uplovio u tu luku.

Ultra veliki kontejnerski brod (ULCV) jedan je od jedanaest novih brodova Gülsün klase kompanije Mediterranean Shipping Company (MSC). Gülsün klasa trenutno je najveća svjetska serija kontejnerskih brodova.

S dužinom od 400 i širinom od 61 metra, novogradnja može nositi do 24 reda kontejnera, visine od 13 redova na palubi. Dužina mu je veća od Eiffelovog tornja i može prevoziti ekvivalent od oko 384 milijuna pari cipela.

Osim kapaciteta, brod je opremljen i za prijevoz više od 2.000 rashladnih kontejnera.

Singapurski kontejnerski terminal PSA prvo je ticanje „MSC Isabella“ u Aziji nakon plovidbe iz Europe. Isporučen MSC-u iz južnokorejskog brodogradilišta Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) u kolovozu 2019. godine, brod je započeo plovidbu iz luke Qingdao 28. kolovoza i sada je završio svoje prvo kružno putovanje između Azije i Europe.

„Naši najveći i energetski najučinkovitiji brodovi raspoređeni su u trgovini Azija-Europa, što pokazuje našu stalnu predanost ovom najvećem i najprometnijem trgovačkom koridoru. Oduševljeni smo dočekati u Singapuru u „MSC Isabellu“, naš najveći brod Gülsün klase“, komentirao je YJ Tan, regionalni direktor za MSC Asia u Singapuru.

Raspoređen MSC-ovoj usluzi Swan, nakon što napusti Singapur brod će ticati u luci Hong Kong.

„MSC Isabella“ pripada nizu energetski najučinkovitijih brodova u floti kontejnerskih brodova MSC-a, s najmanjim ugljičnim utjecajem po kontejneru. Neke od značajki uključuju optimizirani oblik brodskog pramca čime se dodatno povećava energetska učinkovitost.

Nadalje, „MSC Isabella“ opremljena je hibridnim sustavom čišćenja ispušnih plinova odobrenim od IMO-a i ima mogućnost prelaska na gorivo s manjom količinom sumpora ili za prilagođavanje upotrebi LNG-a u budućnosti, u skladu s nadolazećom IMO regulacijom sumpora 2020, izvještava Pomorac.net.