Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Smirio se vjetar, otvoreni kontejnerski terminali na sjevernom Jadranu

Zbog bure, u ponedjeljak nisu radili kontejnerski terminali u Rijeci, Kopru i Trstu. Čim se vjetar malo smirio, terminali su nastavili sa svojim aktivnostima.

Riječki kontejnerski terminal otvoren je od podne, a na terminalu se nalazi brod “Bavaria”.
Normalnom radu vratio se i terminal u Kopru, gdje je nastao potpuni kolaps u ponedjeljak. U obradi je kontejnerska matica “Xin Tian Jin” te brod “BFP Galaxy”, dok na sidru čekaju još dvije kontejnerske matice “APL Florida” te “Maersk Eureka”.
Kontejnerska matica “Gudrun Maersk” nakon ogromnog zakašnjenja zbog zatvorenosti terminala u Trstu i “skrivanja” od bure uz obalu Istre, danas je napokon stigao u Trst na obradu.

U Rijeku je trebao stići još u nedjelju, a po svemu sudeći neće još najmanje dva dana. Zato je manje više prema rasporedu u bazen u Bakru stigao brod za rasuti teret iz SAD-a “Olypmic Pioneer” s 65.000 tona ugljena za Mađarsku.

I putnički promet u riječkom okružju lagano se normalizira, ne plovi samo katamaran na liniji Novalja-Rab-Rijeka.

Djelomično se normalizirao i međunacionalni putnički promet. Grčki trajekt “Hellenic Spirit” koji je plovio iz Patrasa za Veneciju, u ponedjeljak je, po smirenju vjetra napokon stigao i do Venecije (nakon što je niz sati čekao uz obalu Istre), a u utorak u 15:30 juri brzinom od 27 čvorova i već je gotovo u Otrantskim vratima.

Zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta u luci Ancona (snijeg i niske temperature) otkazano je putovanje na liniji Ancona- Split večeras, 27.02.2018., u 19:45 iz Ancone.

Foto: “Bavaria” jučer, dok čeka smirenje bure, Aramis Vračar