Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Suhi teret Luke Rijeka u plusu 35 posto

Odlične rezultate bilježi i tvrtka »Luka« Rijeka d. d., koja je u prvih 6 mjeseci ove godine zabilježila ukupan promet od 2,43 milijuna tona suhih tereta, što je povećanje od 35 posto. Najveći skok odnosi se na rasuti teret terminala u Bakru, gdje je bilo 1.395.500 tona tereta s indeksom rasta od 74 posto. Tome treba dodati i 502.203 tona generalnog tereta te kontejnerski promet s Brajdice (1,039 milijuna tona). Rezultati potvrđuju da je prevladana krizna 2016. godina za rasute terete, koja je imala negativan utjecaj na promet suhih tereta u cjelini. Ako se trendovi nastave, godina bi mogla biti okončana s prometom od približno 5 milijuna tona.

Kako ističe predsjednik Uprave Luke Rijeka Vedran Devčić povratak partnera iz Mađarske ove godine rezultira snažnim rastom prometa u Bakru.

– Odlični rezultati pretovara u skladu su s našim poslovnim planovima za ovu godinu i već najavljenog većeg povećanja prometa, što se prije svega odnosi na rasuti teret, ali i ostale terete koji su također u rastu. Očekujemo nastavak pozitivnih trendova i sveukupno dobru poslovnu godinu. U drugom dijelu godine planirano je i puštanje u rad novozgrađenih skladišnih kapaciteta na Škrljevu, čime će se otvoriti nove poslovne mogućnosti za Luku, kazao je Devčić. (Novi list)