Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Sutrašnjim dolaskom kruzera Marella Explorer 2 započinje sezona dolazaka kruzera u Rijeci

Marine Traffic

Nakon dvije godine pauze, kruzeri se u konkretnijem broju vraćaju u Rijeku. Nisu to one “predkorona” brojke, ali svakako veseli činjenica da kruzing kompanije u svojim itinerarima ponovno računaju Rijeku.

Sezonu smo najavili u ožujku putem posebne objave, a od 7. svibnja kreće i njena realizacija.

Dok pišemo ovaj tekst na putu iz Dubrovnika za Rijeku je kruzer “Marella Explorer 2”, kojemu je ovo prvo putovanje na Jadranu ove sezone, jer se repozicionirao s Kariba, točnije iz homeporta Montego Bay na Jamajci u novi homeport Dubrovnik, otkuda će započinjati sva njegova putovanja na Sredozemlju ove sezone.

“Marella Explorer 2” svima je poznatiji pod nazivom “Celebrity Century”, no kako to uobičajeno biva s brodovima, često mijenjaju vlasnike. Tako je “Marella Explorer 2” svoju “karijeru” započeo 1995 godine u vlasništvu Celebrity Cruisesa, a danas njime upravlja britanska podružnica njemačkog TUI-a.

Izgrađen je u Meyer Neptun brodogradilištu u Papenburgu u Njemačkoj. Dugačak je 247 metara, a širok 42 metra. Smješta do 2.100 putnika uz oko 800 članova posade.

U Rijeku stiže u sklopu kružnog sedmodnevnog putovanja Adriatic affair”, a nakon Rijeke će još Ravennu, Anconu, Koper i Split.

Očekivani dolazak u Rijeku je u 8 sati u subotu, a odlazak u 18 sati iz Rijeke. Prema podatku Lučke uprave Rijeka, bit će vezan na riječkom lukobranu.