Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Tankerska, 3. maj, Uljanik – Financije, planovi

Tankerska Next Generation i drugu je poslovnu godinu završila s dobiti i to povećanom u odnosu na 2015. godinu. Dok je operativna dobit iznosila 72,4 mil. HRK, neto dobit je 40,6 milijuna kuna. Za 2015. godina dobit je iznosila 34.5 milijuna kuna. Kako će se rasporediti profit za 2016, odlučit će dioničari TNG.
Ključni poticaj pozitivnim trendovima, i porastu prihoda i profitabilnosti, bile su četiri novogradnje koje kontinuirano kroz 2016. godinu bilježe visoku razinu zaposlenosti i stabiliziraju srednjoročni prihodovni potencijal TNG-a.

Brodogradilište 3. maj, koje posluje u sastavu Uljanik Grupe, ostvarilo je lani neto dobit od 27 milijuna kuna, tijekom godine izgrađena su i u more su porinuta 4 nova broda, a iz Uprave za sljedeće godine najavljuju veću prisutnost na tržištu visokosofisticiranih brodova.
Prema podacima iz Izvješća poslovodstva 3. maja za 2016., neto dobit je lani bila manja nego 2015. kada je iznosila 143,8 milijuna kuna, ali su lani ostvareni veći prihodi od prodaje. Prihodi od prodaje u 2016. bili su 631 milijuna kuna, 17 posto veći u odnosu na prethodnu godinu.

Knjiga narudžbi pulskoga Uljanika ovog je trenutka teška gotovo milijardu eura i među najzahtjevnijima je u Europi. Vodeći projekt u njoj trenutačno je jack up platforma, gradnja kojom se pulsko brodogradilište želi pozicionirati na novim tržištima.
Uljanik je gradi za belgijskog naručitelja iz Antwerpena a namijenjena je radovima u Sjevernome moru. Asistirat će pri podizanju teških tereta, instaliranju vjetroelektrana te pri platformama za istraživanje dna i eksploataciju nafte i plina.