Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Trajekt “Aurelia” pluta jugozapadno od Kornata

Brod ‘Aurelia’ talijanskog brodara SNAV koji plovi na liniji Ancona-Split jutros je doživio havariju kraj Žirja.

Trajekt je isplovio sinoć oko 20.30 sati iz Ancone i trebao je jutros oko sedam sati uploviti u Split, no nešto prije dva sata ostao je bez pogona.

Kako je za Slobodnu Dalmaciju potvrdio Robert Baljkas, šibenski lučki kapetan, brod se trenutno nalazi u hrvatskom teritorijalnom moru, oko 10 nautičkih milja jugozapadno od kornatskog otočja.

Marine Traffic

Prema njegovim riječima, jedan “Aurelijin” stroj je u kvaru, ali drugim uspijevaju održavati pogon. Na feribotu je oko 250 putnika i 50 vozila, a u pomoć su im isplovila dva “Brodospasova” tegljača iz šibenske i splitske luke.

Kontaktirali smo splitski ured tvrtke ‘SNAV’, agenta broda, ali zasad ne žele iznositi nikakve detalje u javnost.

Akcijom spašavanja trajekta ‘Aurelia’ preuzeo je Centar za traganje i spašavanje na moru u Rijeci. Prema posljednjim informacijama zbog loših vremenskih prilika, odnosno zbog jakog juga, dva ‘Brodospasova’ tegljača koja su jutros isplovila prema trajektu, morala su se vratiti u šibensku luku.

Trajekt i dalje pluta na lokaciji 10 milja jugozapadno od Kornata. Situacija je vrlo neugodna jer veliki valovi valjaju brod, a prema dostupnim informacijama na brodu za sada nema ozlijeđenih, prenosi Pomorac.