Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Trajekt Ugljan od petka na liniji Zadar-Preko

Jadrolinijin novi trajekt UGLJAN od petka ulazi u službu. Plovit će na liniji Zadar-Preko, a u brodogradilištu u Lošinju od 22. ožujka kada je brod stigao, odrađen je vrhunski posao.

Kako smo doznali, salon mu je potpuno preuređen, kao i garaža, a odrađeni su i drugi radovi poput farbanja vanjske oplate u boje Jadrolinije.

Podsjećamo, Ugljan je nekadašnji trajekt GLYKOFILOUSA III izgrađen je 2009. godine. Dugačak je 102, a širok 18 metara. Kapacitet mu je 500 putnika i 107 automobila.

Jadrolinija je u Rusiji krajem studenog prošle godine potpisala ugovor o kupnji dva trajekta od tvrtke Aquamarine Developments, u vrijednosti 5.18 milijuna eura. Riječ je o brodovima izgrađenima u Grčkoj, a drugi brod u priči je trajekt LOŠINJ (ex PROTOPOROS IV), za kojeg nema naznake kad bi mogao u službu, jer je još u ruskim bojama.

Moramo naglasiti kako su djelatnici brodogradilišta bili pod pritiskom završiti Ugljan čim prije pa tako još uvijek rade, (neki i van radnog vremena a, trenutno je 23.50 u srijedu) posljednje pripreme da bi brod mogao isploviti do 3 ujutro u petak, kako bi se u Zadru političari mogli pohvaliti još jednim svojim potezom i naslikavati, iako nemaju nikakve veze s time.