Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Treći 23.000 TEU brod kršten u Bremerhavenu

MSC Samar / MSC Cargo (facebook)

Švicarska tvrtka za prijevoz kontejnera brodarska kompanija Mediterranean Shipping Company (MSC) pozdravila je „MSC Samar“, treći brodu floti Gülsün klase od 23.000+ TEU.

Svečanost krštenja za ULCV od 23.756 TEU održana je 17. rujna u luci Bremerhaven.

„MSC Samar“ trenutno je na svom prvom putovanju od Azije do Europe, a u Bremerhaven je stigao nakon što se zaustavio u Algecirasu u Španjolskoj.

Novogradnja, nosivosti 228.100 dwt, dovršena je u brodogradilištu Samsung Heavy Industries (SHI) u Južnoj Koreji krajem srpnja 2019. godine, pokazuju podaci VesselsValuea.

Pod zastavom Paname, „MSC Samar“ ima duljinu od 400 i širinu od 61,5 metara. Kao sestrinski brod „MSC Gülsün“, „MSC Samar“ je opremljen hibridnim sustavima za čišćenje ispušnih plinova.

Ranije ovog mjeseca, drugi brod Gülsün klase „MSC Mina“, također je posjetio luku Bremerhaven dok je bio na putovanju od Azije do Europe.

Plovila su dio ugovora o brodogradnji objavljenog u rujnu 2017. kada je MSC naručio šest jedinica od 23.000 TEU od SHI-ja i još pet od brodogradilišta Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). (Pomorac.net)