U 2024. godini, Rijeku očekuje dolazak 31 kruzera

Zahvaljujući odličnoj suradnji koju imamo s gospodinom Rajkom Jurmanom iz Lučke uprave Rijeka, došli smo u posjed ovogodišnje liste dolazaka kruzera u Rijeku. Odmah na prvu vidi se nikad veći broj brodova, očekuje nas 31 dolazak, pet ih stiže u Rijeku po prvi put: Athena, MSC Armonia, Vista, Norwegian Pearl i Explora I. Očekuje se ukupno preko 45.000 putnika, a po prvi put ove godine dolazaka će biti svih 12 mjeseci.

Dolaze kompanije: Grand Circle Cruise Line, MSC Cruises, Marella Cruises, Holland America Line, Oceania Cruises, Norwegian Cruise Lines, TUI Cruises, Regent Seven Seas Cruises i Explora Journeys

Jer, sezona je zapravo već počela u siječnju dolascima Atene i Artemisa, malih kruzera kompanije Grand Circle Cruise Line, a nastavit će se njihovim dolascima u veljači i ožujku. Sezona velikih brodova počinje u travnju prvim dolaskom broda MSC Armonia, a završit će u listopadu odlaskom broda Marella Explorer 2, dok će se ukupna sezona produžiti do Badnjaka, odlaskom Artemisa.

Najveći koji će stići je Norwegian Pearl, dimenzija 294×38 m, i kapaciteta 2.400 putnika i 1.100 članova posade. Očekuje se njegovih 6 dolazaka.

Najnoviji brodovi koji će stići su Vista, kompanije Oceania Cruises, izgrađena 2023. godine, dimenzija 242×36 metara i kapaciteta 1.350 putnika i 800 članova posade te Explora I, ekspedicijski brod MSC-ove podružnice za luksuzna krstarenja, Explora Journeys, dimenzija 248×33 metara, kapaciteta 920 putnika.

Dogodit će se dva puta tijekom godine da će u gradu biti dva kruzera istovremeno (1.9. Marella Explorer 2 i Seven Seas Voyager te 7.9. Explora I i Norwegian Pearl).

Svi brodovi mogu pristati na riječki lukobran, osim u situacijama kada istovremeno budu dva, tada će se za jednog tražiti rješenje na sidrištu ili kontejnerskom terminalu na Brajdici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)