Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U Brodosplitu porinut putnički brod za polarne ekspedicije, gradit će se i najveći privatni kruzer na svijetu

Foto: Igor Jakšić

U Brodograđevnoj industriji Split porinuta je Novogradnja 487, putnički brod za polarne ekspedicije, koji nosi ime “Ultramarine”.
Ultramarine je dugačak 128 metara i širok 21.5 metara, a moći će primiti do 200 putnika o kojima će se brinuti 140 članova posade u 103 luksuzno uređene kabine i javnim prostorima te će imati nevjerojatnu paletu avanturističkih opcija za sve njih, piše Dalmacija Danas.

Osim tog broda koji je sišao s navoza splitskog škvera, objavljeno je da će se u Splitu graditi i 290 – metarski privatni kruzer čiji je naručitelj kompanija Ocean Residences Development Ltd.
Oni su angažirali kompaniju DIV Shipbuilding koja posjeduje brodogradilište Kleven Verft u Norveškoj, ali isto tako i Brodosplit oko gradnje tog broda.

Prema najavama, u Splitu će se graditi trup broda i odraditi svi čelični i konstrukcijski poslovi, a zatim će sve biti otegljeno u Norvešku na opremanje.

ORD

Predviđeno predavanje naručitelju dogovoreno je za 2024. godinu. Brod će nositi naziv M/Y NJORD, i postat će najveći privatni kruzer (jahta) na svijetu. Do tada tu titulu ima brod “The World” koji je 2018. bio u Rijeci.