Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U četvrtak se nakratko nasukao bulker u Sueskom kanalu

Gotovo je nevjerojatno zvučala vijest u četvrtak da se u Sueskom kanalu ponovno nasukao brod, ovaj put bulker “Coral Crystal”.

Brod je dugačak 228 metara, a plovi pod panamskom zastavom. Incident se dogodio oko 11 sati po hrvatskom vremenu dok je plovio kanalom prema jugu i odredišnoj luci Port Sudan u Crvenom moru. Prema izjavi lučke uprave Sueskog kanala došlo je do prolaznog blokiranja desne staze kanala (gledano iz smjera Sredozemlja), dok je druga strana bila slobodna, te se promet odmah preusmjerio u taj dio kanala, zbog čega nije došlo do većih zastoja.

Marine Traffic

Brzom intervencijom tegljača brod je oko 12.30 po hrvatskom vremenu odsukan te je nastavio plovidbu kanalom pa se plovidba mogla nesmetano odvijati u obje strane kanala.

Kanal svakodnevno prolaze dva konvoja; jedan prema sjeveru vezan za Sredozemlje, a drugi prema jugu prema Crvenom moru. U četvrtak je Sueskim kanalom prošlo 61 plovilo s ukupno 3,2 milijuna tona tereta.

Incident u četvrtak dogodio se manje od šest mjeseci od nasukavanja kontejneraša “Ever Given”, no tada je do nasukavanja došlo u jednosmjernom dijelu kanala, što je uzrokovalo blokadu Sueskog kanala šest dana.