U Japanu krštena Astrid Maersk, brod na metanol koji će na svom prvom putovanju u Europu stići i u Rijeku

Najavili smo nedavno u posebnom članku, u Rijeku će u lipnju stići “Astrid Maersk”, najnoviji brod danskog brodara A.P. Moller Maersk. Brod je to koji je tek drugi u floti pogonjen metanolom i drugi veliki svjetski kontejneraš na metanol uopće, nakon broda “Ane Maersk”, koja je upravo ovih dana stigla po prvi put u Europu. U planu je 18 takvih brodova, u suradnji s brodogradilištem Hyundai u Južnoj Koreji.

Svečanost krštenja broda “Astrid Maersk” održana je u Yokohami u Japanu, a čast da bude kuma brodu pripala je Lizi Uchida, supruzi Makota Uchide, izvršnom direktoru kompanije Nissan Motor Corporation.

Na svoje prvo putovanje u Europu, kako smo već i ranije pisali, na servisu AE12 koji direktno povezuje luke Dalekog istoka sa sjevernim Jadranom, “Astrid Maersk” kreće već za nekoliko dana. Slijede joj luke Shanghai, Xingang, Dalian, Busan, Ulsan, Ningbo, Shanghai, Shekou, Singapur, Port Said East, Koper, Trst i Rijeka, zatim u povratku Trst, Tangier i Singapur krajem srpnja.

U Rijeci se očekuje 15. lipnja i kada dođe postat će ne samo najnoviji brod koji je stigao, nego i kapacitetom najveći ikada, 16.592 TEU-a.

Foto: Maersk

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)