Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U Kotor uplovio “Viking Sky”

Novoizgrađeni kruzer “Viking Sky” norveško-američke kompanije Viking Ocean Cruises na svom prvom komercijalnom putovanju, premijerno je uplovio u luku Kotor gdje su predstavnici gradskih i lučkih vlasti tom 400 milijuna dolara vrijednom brodu i njegovim putnicima i posadi, poželjeli dobrodošlicu.

Zapovjednik 228 metara dugog i 29 metara širokog kruzera od 47.800 tona, kapetan Robert Bamberg priredio je koktel za kotorskog gradonačelnika Vladimira Jokića i predstavnike lučkih i državnih vlasti u reprezentativnom “Exploler’s Lounge” na pramčanom dijelu “Viking Sky-ja”, najnovijeg kruzera koji priključio svjetskoj floti brodova za kružna turistička putovanja.

“Veoma smo uzbuđeni što smo na prvim komercijalnom putovanju našeg novog broda došli u Kotor i zaljev Boke koji je za nas i naše putnike posebna atrakcija. Iako sam ja i ranije dolazio ovdje, svako uplovljavanje u ovaj predivni zaljev mi se čini kao prvi put jer je ovo moje omiljeno mjesto na itinererima naše kompanije”, kazao je kapetan Bamberg koji je na čelu posade od 486 ljudi iz 36 različitih država.

On je poklonio brodsku krijestu “Viking Sky-ja” gradonačelniku Jokiću koji mu je uzvratio umjetničkom slikom starog grada Kotora, izrazivši nadu da će ona zauzeti istaknuti mjesto među brojnim umjetninama koje krase salone i druge prostore novog kruzera.

Pored ostaloga ovaj brod ima dva bazena, kazalište, biblioteku, spa i sportski centar, te više luksuznih barova i kafića, kao i šoping centar. Posebnost ovog broda je što u spa centru možete boraviti u tzv. snježnoj sobi gdje po vama pada pravi snijeg, a potom se po drevnoj skandinavskoj tradiciji, “pariti” u vrućoj finskoj sauni i na kraju zaliti drvenim kotlićem punim vode i leda, prije nego što uronite u topli veliki jacuzzi bazen.

Tematikom eksponata i dekoracije “Exploler’s Lounge” salon ovog broda posvećen je čuvenom norveškom polarnom istraživaču Fridtjofu Nansenu, a kuriozitet je i što restoran u tom salonu služi isključivo jela tradicionalne norveške kuhinje, po domaćim receptima majke vlasnika kompanije Viking Ocean Cruises, Tortejna Hagena, jer je ona osobno obučavala kuhare da ih pripremaju, piše crnogorski portal Boka News.

Foto: Siniša Luković