Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U Rijeci bura prekinula rad u luci i na kontejnerskom terminalu, potpuno poremećen raspored kontejnerskih alijanci u sjevernom Jadranu

Problemi uzrokovani olujnim vjetrom na sjevernom Jadranu, danas su se proširili i na Rijeku. Tako je danas kontejnerski terminal zatvoren za prijem i otpremu kontejnera te brodske operacije.

U samoj luci zaustavljene su operacije na brodovima. Svi čekaju poboljšanje vremenskih prilika.
Brod “Freya” čeka na smirivanje vjetra kako bi mogla nastaviti ukrcaj 8190 tona tračnica za Port Elizabet.
“Ugur Dadayli” vezan na Orlandu nije bolje sreće. I tu se čeka prilika da se nastavi iskrcaj soli za posipanje cesta koje ovih dana trebaju cijeloj Hrvatskoj.
“Gulf” također čeka. Bura je prejaka da bi se dovršio ukrcaj željeznih profila.

Na riječkom sidru trenutno je sedam brodova, od kojih je nekoliko prisiljeno i ploviti u krug zbog nemogućnosti sidrenja.

Problemi su danas i u ostalim lukama sjevernog Jadrana. Mnogi brodovi i dalje čekaju uz istarsku obalu, među kojima i grčki trajekt “Hellenic Spirit” koji od nedjelje stoji nedaleko Umaga, jer zbog vjetra nije mogao pristati u Veneciji. Nije nam poznato koliko je ljudi na brodu.

Zagušenje je i u Kopru, dva broda Ocean alijance još nisu obrađena, a već dolazi novi brod 2M alijance “Maersk Eureka”. Drugi brod 2M alijance koji je danas trebao stići u Rijeku “Gudrun Maersk”, dva dana se ne miče od Umaga, još nije bio ni u Trstu, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će alijance iskorigirati nastali kolaps u sjevernom Jadranu.

No, prvo bura treba stati.

Foto: Aramis Vračar