Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U Rijeku dolazi “Berlin”

Kruzer “Berlin” u utorak će iz Splita stići u Rijeku, što je treći dolazak kruzera u grad na Rječini u manje od mjesec dana. Podsjećamo, sezona je počela 26. ožujka dolaskom broda “AIDAaura”, a nastavila se dolaskom istog broda 31. ožujka.

“Berlin” nije gost u Riječkom zaljevu, jer je krajem prošle godine bio na remontu u Viktoru Lencu. Tada je brod bio na odmoru i uljepšavanju. Točnije, instalirana je nova WI-FI mreža, renovirani su restorani i barovi, kao i brodski hodnici.
Danas je on taj koji svojim gostima nudi odmor i dobru zabavu, a u Rijeku službeno dolazi prvi put.

Izgrađen je davne 1980. godine u HDW brodogradilištu u Kielu u Njemačkoj. Za vrijeme svog radnog vijeka nekoliko je puta mijenjao ime i vlasnike. Počeo je kao “Berlin” i danas opet ima taj naziv.
Operator broda je kompanija FTI Cruises iz Njemačke, dok cjelokupni menadžment hotela i posade obavlja Columbia Cruise Services.

“Berlin” je jedan od najljepših ne samo europskih nego i svjetskih malih kruzera. Smješta 412 putnika i 180 članova posade u 210 kabina koje se nalaze na pet paluba. Brod ima ukupno sedam paluba, dugačak je 139, a širok 18 metara.

Iako je mali, nudi sve za savršen odmor. Putnicima su na raspolaganju dva restorana, brojni barovi, spa, bazen, teretana, sauna, knjižnica.

Njegovi itinerari za 2018. godinu bazirani su na Europi i Karibima. Na Karibima je bio početkom godine, a s dolaskom proljeća u Europu stigao je i on, gdje će provesti cijelo ljeto na mediteranskim i baltičkim krstarenjima, dok će krajem godine opet put Kariba.

U Rijeku dolazi iz Splita, a nakon Rijeke zaplovit će prema Veneciji. Očekivani dolazak je u utorak u 8 sati, a zadržat će se do 20 sati. Bit će vezan na Molo longu.