Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U Rijeku stiže “The World” – Najveći privatni kruzer na svijetu

Ovogodišnji kalendar dolazaka kruzera u Rijeku ide dalje. Već smo u lipnju za kada je zakazan jedan, ali vrlo poseban dolazak kruzera u Rijeku.

Zamislite brod koji je ujedno i privatna jahta i luksuzni dom. Dom s kojim plovite diljem svijeta, a svakih nekoliko dana s balkona gledate neke nove ljepote najdražeg nam planeta.

Na riječko će sidro u utorak ujutro stići “The World”, poseban po tome što su njegovi vlasnici ujedno i stanari. Oni doslovno na brodu žive i oplovljavaju svijet, zadržavajući se u svjetskim lukama dva do pet dana.
Brod je u vlasništvu 130 stalnih putnika iz 40 zemalja, a buduće luke dogovaraju s kapetanom pa čak i vrstu goriva ili božićne dekoracije.

Od svog porinuća 2002. godine, uplovili su u preko 1.200 luka. Dio njih stalno živi na brodu, a dio se priključuje na interesantnim putovanjima. Brodar koji upravlja brodom je ResidenSea.

Kada je brod nekome doslovno dom, ne treba niti spominjati da ima apsolutno sve potrebno za stanovanje, ali i uživanje. Dugačak je 196 metara, ima 165 apartmana, od studio apartmana pa sve do luksuznog apartmana u kojem se bez problema smjesti i 12 osoba.

Putnika je uobičajeno do 200, a za njih se brine 280 članova posade.

Ako ste zainteresirani za kupnju svog apartmana na brodu, moramo vas razočarati. Brod je rasprodan, ali je dio dostupan za najam. Svoje aprtmane na brodu imaju zvijezde poput Arnolda Schwarzeneggera i Madonne, a cijene apartmana su uistinu nevjerojatne.

Za kupiti npr. najveće apartmane, pod uvjetom da su za prodaju, treba izdvojiti 13.5 milijuna dolara (početna cijena je 6 milijuna dolara, ali nikada ne ostane). Ali ni to nije sve, godišnje po osobi za održavanje broda treba izdvojiti dodatnih 60.000 do 300.000 dolara godišnje, ovisno koji apartman posjedujete. Zato imate privilegij koji ima mali broj ljudi na svijetu, posjedovati vlastiti kruzer.

I to kakav, jedini od svih kruzera na svijetu ima teniski teren u punoj veličini, njegov spa i fitness centar prostire se na 650 kvadrata, a posjeduje kolekciju od 12.000 vina, na njega može sletjeti helikopter, ima dva bazena niz restorana i barova.

Na riječko sidro će stići u utorak oko 9 sati i tamo se zadržati do srijede u 23.59, nakon čega će isploviti za Hvar.