Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

U Rijeku u nedjelju stiže i Azamara Pursuit, u ponedjeljak Celebrity Constellation

U sjeni dolaska kruzera Koningsdam u subotu, za nedjelju je u najavi kruzer Azamara Pursuit.

Službeno gledano, bit će to prvi dolazak kruzera Azamara Pursuit u Rijeku, no malo bolji poznavatelji znat će da je ovaj kruzer zapravo u Rijeci već bio još 2013. godine, kao brod P&O Cruisesa, dok je plovio pod imenom Adonia.


U nedjelju će stići kao brod kompanije Azamara Cruises, koja je u Rijeci bila prošle godine s brodom Azamara Quest

Nekadašnja Adonia, odnosno današnja Azamara Pursuit izgrađena je 2001. godine u brodogradilištu Chantiers de l’Atlantique (Saint-Nazaire, STX) u Francuskoj. Dugačka je 182, a široka 26 metara. Može smjestiti oko 700 putnika i nešto više od 400 članova posade.

340 kabina podijeljeno je u 23 kategorije, a najveći je luksuzni apartman od 171 metra kvadratnog. Većina kabina zapravo su sobe s privatnim balkonima, čime je naglasak stavljen na luksuz i udobnost gostiju, koji na raspolaganju imaju brojne sadržaje, a relativno mali broj gostiju, u usporedbi s većim kruzerima, jamac su privatnosti.

Ovakav pristup se dobro plaća. Stoga putovanje pod nazivom “Croatia Intensive Voyage” u koje je uključena i Rijeka, stoji najmanje 7.500 američkih dolara za sedam dana putovanja.
Iako putovanje ima za temu Hrvatsku, ukrcaj i iskrcaj vrši se u Veneciji 28. lipnja, odnosno 6. srpnja, dok su ostale luke osim Rijeke još Split, Zadar, Dubrovnik i Hvar.

Obzirom na gaz od prihvatljivih šest metara, Azamara Pursuit bit će vezana na riječkom lukobranu od 13 do 22 sata, a osim u nedjelju 30. lipnja, doći će i u rujnu. Još početkom ovog mjeseca bila je pred Opatijom.

Azamara Pursuit pred Opatijom, 8.6.2019.

Odmah dan nakon nje, s prvim danom novog mjeseca, 1. srpnja u Rijeku će ponovno stići i kruzer Celebrity Constellation. Bit će to njegov drugi od ukupno četiri dolaska ove sezone, s time da će upravo on i zaključiti sezonu u studenom.


Njegovim odlaskom u ponedjeljak navečer bit će zaključen trodnevni vezani posjet kruzera Rijeci, po prvi put u povijesti.