Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Lučki radnici u Španjolskoj odgodili štrajk najavljen za 6. i 8. ožujka. Maersk objavio da će u slučaju štrajka reducirati svoje prisustvo u Algecirasu

Španjolska je 24. veljače kraljevskim dekretom u lučki sustav uvela reformu kojom se lukama odobrava najam radnika koji nisu u sindikatima, zbog čega su od 6. ožujka u španjolskim lukama lučki radnici trebali započeti devetodnevni štrajk, koji bi se zapravo protegnuo i na tri tjedna, obzirom da se ne bi događao svaki dan.

Štrajk je bio planiran za 6, 8, 10, 13, 15, 17, 20, 22 i 24. veljače, čime bi se jako otežao promet robom u španjolskim lukama.

Međutim, do štrajka 6. i 8. veljače neće doći, jer su sindikati od njega odustali, nudeći još jednu priliku za pregovore. Da li će štrajka biti nakon tih datuma, nisu se još izjasnili pa vjerojatno ti datumi ostaju.

Zbog najavljenog devetodnevnog štrajka najveći kontejnerski prijevoznik Maersk Line donio je odluku kojom će smanjiti svoje prisustvo u španjolskoj luci Algeciras u dane štrajka. Konkretnije, na servisima Azija-Europa i servisima s Bliskog istoka u smjeru zapada, uvest će alternativne luke u Mediteranu umjesto Algecirasa.
U smjeru istoka Algeciras ostaje, iako iz Maerska tvrde da je već po stupanju dekreta na snagu, u luci Algeciras pretovar znatno usporen.

Maersk se još nije očitovao o najnovijim okolnostima, odnosno o činjenici da štrajka 6. i 8. ožujka neće biti.