Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

Uplovljavanjem “Dubrovnika” u Bar službeno započela linija Bari-Bar

U petak ujutro u 8 sati, pristajanjem na gat 5 luke u Baru, Jadrolinijin trajekt “Dubrovnik” službeno je obnovio prekinutu liniju Bar-Bari, koja je prekinuta u prosincu prošle godine, zbog gubitka klase trajekta “Sveti Stefan 2”, a upravo u petak nekadašnji crnogorski trajekt stigao je do turske Aliage gdje će biti izrezan.

“Dubrovnik” će Bari i Bar povezivati jednom tjedno u pred i posezoni, a dva puta tjedno tijekom lipnja, srpnja i kolovoza.

Kapacitet broda je 1.300 putnika, a može prevesti 300 automobila. Posjeduje 148 kabina sa 457 kreveta i 384 avio-sjedišta. Dugačak je 122, širok 19, a visok 13 metara, s gazom od 4.83 metra.

Iz Barske plovidbe AD koja je isklopila ugovor s Jadrolinijom objavili su da je na prvom putovanju iz Barija prevezeno 166 putnika, devet kamiona, po jedna prikolica i autobus, dva kampera, 34 automobila i osam motora, što su, po njima, “pokazatelji da, i nakon višemjesečne pauze, interes za liniju postoji“. Iz kompanije ističu da i dalje aktivno prate i istražuju tržište trajekata te da je formiran tim za pregovore sa kineskim partnerima o izgradnji novog trajekta.

Istog dana “Dubrovnik” je zaplovio za Bari, a video isplovljaanja možete pogledati OVDJE.

Foto: Dejan Senić